UTEKLIV

vägen till K2

Kaka med jordnötsfudge och tosca

Kategori: Mat

Den här helgen har varit en riktig svullarhelg. Det bjöds bland annat på denna goda kaka som blivit lite av en favorit.
 
Ingredienser
Botten:
100 g smör
½ dl farinsocker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
Jordnötsfudge:
50 g mörk choklad
2 dl grädde
1 dl sirap
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl hackade jordnötter
Tosca:
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 påse mandelspån
 
Botten: Blanda ihop allt till botten (går bäst med en matberedare). Tryck ut i en form. Förgrädda 8 min i 200 grader.
Fudge: Koka upp grädden, ta av från plattan och lägg i chokladen som får smälta. I med allt utom jordnötterna och låt småkoka i ca 20 min. I med jordnötterna och låt koka lite till. Konsistensen ska bli lite tjockare än den var från början.
Tosca: Blanda ihop allt utom mandeln och låt småkoka tills konsistensen blir tjockare. Typ 10 min. I med mandeln och låt koka lite till.
 
Häll fudgen och sedan toscan på botten och grädda i 10 minuter till. Låt svalna innan den skärs upp.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: